Merhaba arkadaşlar,
Bu ay hayret treni ile bir gezintiye çıkalım.Hepiniz çok mereklısınız, biliyorum. Deneyler yapmayı, birşeyleri birbiriyle karıştırıp yeni birşeyler icat etmek için uğraşmayı çok seviyorsunuz. Merak ettiğiniz bir çok soru var kafanızda; Gemiler suyun üzerinde nasıl yüzer? İnsan nasıl konuşur? Bir tohumdan koca bir ağaç nasıl çıkar? Asma köprüler nasıl bunca ağırlığa dayanır? Ve daha pekçok soru…
Bu sayımızda bu tür sorularınıza cevap bulabileceğiniz, yaşıtlarınızla birlikte deneyler yapabileceğiniz, projeler üretebileceğiniz, robot yapabileceğiniz, zeka oyunları oynayabileceğiniz, son derece ilginç ve eğlenceli matematik problemleri çözebileceğiniz bir yerden bahsedeceğim; MUCİTLER ATÖLYESİ
Hemen merak ettiniz değil mi? Mucitler Atölyesi nerede? Mucitler Atölyesi Üsküdarda Libadiye Caddesinde.Burada hafta sonları 4-14 yaş arası çocuklar için birçok atölye çalışması var; deney atölyesi, robot atölyesi,elektrik-elektronik atölyesi, matematik atölyesi, zeka oyunları atölyesi .Dilediğiniz atölyeye kayıt yaptırabiliyorsunuz. Atölyelerin süresi 3 aylık. Her atölyede maksimum 12 öğrenci oluyor. Kontenjan müsait olduğunda tek seferlik katılımlar da mümkün.
Deney atölyesinde her hafta farklı bir konu ele alınıyor.Mesela , haftanın konusu açık hava basıncı ise çocuklar bu konu ile ilgili 5 farklı deney yapıyorlar, deney hakkında fikirlerini söylüyorlar, yaşadığımız hayatla bağlantısını kuruyorlar.Kabaran köpükler, rengarenk sıvılar, baloncuklar ile çocukların bilime olan ilgisi artıyor.
Robot atölyesinde her öğrenciye legolar, sensörler, özel devrelerden oluşan bir kit veriliyor.Öğrenci eğitmen rehberliğinde bu malzemeleri kullanarak programlanabilir robotlar yapıyor.Mesela, alkış sayısınca alkış yapan sese duyarlı robot ,siyah çizgiyi takip eden ışığa duyarlı robot, önüne engel geldiğinde geri dönen robot vb.
Elektrik-elektronik atölyesinde çocuklar motor, pil, pil yuvası, led ampul, kablolar, güneş paneli, tahta parçaları, renkli kalem, kağıt vb.materyaller kullanarak kendi elektronik oyuncaklarını yapıyorlar. Rüzgar tribünü, ressam robot, ışık şovu, kendi elektriğimizi üretelim, renk makinası vb. bir çok proje üretiyorlar. Bunu yaparken aynı zamanda elektrikle, doğal enerji kaynakları ile ilgili konularda bilgi sahibi oluyorlar.
Matematik atölyesinde fibonacci sayıları, altın oran, altıgen yapılar, mısır piramitleri, zihinden hesap teknikleri vb. ilgi çekici konular etkinlikler yoluyla işleniyor.Çocuklar sıradışı problemler çözüyor, matematiğin yaşadığımız hayatla ilişkisini kuruyor, matematiğe olan sevgileri bir kat daha artıyor.
Aranızda Mucitler Atölyesi bize çok uzak, gidemeyiz diyenler olabilir. Mucitler Atölyesi başka kurumlarla işbirliği yaparak çalışmalarını diğer il ve ilçelerde de gerçekleştirebiliyor. Bu konuda bilgi almak isterseniz web sitesinden takip edebilir ya da telefonla arayabilirsiniz. (www.mucitleratolyesi.com, 0 216 6508950)