Sıkça Sorulan Sorular

Belki Bu Sayfa Size Yardımcı Olabilir. < Geri


Mucitler Atölyesi ne tür çalışmalar yapmaktadır?

Mucitler Atölyesi anaokulu ve ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli çeşitli etkinlikler; Deney Atölyesi, Matematik&Zeka Oyunları, Robot Atölyesi, Elektrik-Elektronik Atölyesi, Bilim Gösterileri, Bilim Sergileri ve Şenlikleri organize eder ve gerçekleştirir. Güz ve bahar döneminde “Haftasonu Atölyeleri” , sömestre tatilinde “Kış Bilim Okulu” , yaz tatilinde de “Yaz Bilim Okulu” şeklinde paket programlarımız bulunmaktadır. Bu programlara öğrenciler bireysel olarak katılabilmektedir. Atölye çalışmalarına okul öncesi kurumlar, ilkokul ve ortaokullar randevu alarak gruplar halinde katılabilmektedir. Okul grupları Mucitler Atölyesi’ne gelebilir ya da okullarına bizi davet edebilirler.

Mucitler Atölyesi resmi bir kuruluş mudur, yoksa özel bir kuruluş mudur?

Mucitler Atölyesi özel bir kuruluşdur.

Mucitler Atölyesi’nin çalışmaları hangi yaş grubuna yönelikdir?

Mucitler Atölyesi 3-12 yaş grubuna hitap eder.

Çalışmalarınız üstün zekalı çocuklara özel midir?

Çalışmalarımız üstün zekalı çocuklara yönelik değildir, meraklı tüm çocuklara açıktır. Fakat hafta sonu atölyelerimize kayıt yaptıran çocuklarımızın çoğu üstün veya parlak zekalı çocuklardır.

Atölyelerinize nasıl kayıt yaptırabiliriz?

Güz Dönemi Atölyeleri’mizin eylül ayında, Sömestre Kış Bilim Okulu’nun ocak ayında, Bahar Dönemi Atölyeleri’mizin şubat ayında, Yaz Bilim Okulu’nun mayıs ayında kayıtları başlamakta, web sitemizde ilan edilmektedir. Kayıtlar başladığında web sitemiz üzerinden ya da kuruma gelerek kayıt yaptırabilirsiniz.

Atölyeler başladıktan sonra kayıtlar devam ediyor mu?

Kontenjanımız müsait olduğu sürece kayıtlar devam etmektedir. Hafta sonu atölyelerinde her hafta farklı çalışmalar yapıldığı için haftalık , aylık ya da dönemlik kayıtlar mümkündür.

Hafta sonu atölyelerine kaç öğrenci alınmaktadır?

Tüm atölyelerimizde maksimum kontenjan 12dir.

Atölyeler yaş seviyesine göre mi oluşturulmaktadır?

Hafta sonu deney atölyesi ve mat&zeka atölyelerinde 7-10 yaş ve 4-6 yaş olmak üzere 2 farklı yaş grubunda çalışmalar yapılmaktadır. Robot atölyesi daha bireysel bir çalışma olduğu için 7-12 yaş aralığında ki çocuklar katılabilmektedir.

Robot atölyesine 6 yaşındaki çocuklar katılabilir mi?

Robot atölyesi minik parçalarla çalışıldığı ve 1.5 saat sürdüğü için sabır gerektiren bir çalışmadır. Minik lego parçalarıyla çalışmış , sabırlı çocuklar katılabilir.

Hafta sonu deney atölyesinde ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Her hafta belli bir konu başlığı çerçevesinde 4,5 deney yapılmaktadır. Deneyi önce eğitmen yapar, deney hakkında öğrencilerle konuşur (Ne gözlemledik? Niçin böyle oldu ? vb.). Öğrencilere malzemeler dağıtılır ve öğrenciler deneyleri kendileri yaparlar.

Matematik&Zeka Oyunlarında ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Matematik&Zeka Oyunları programı okul müfredatından tamamen farklı bir programdır. Etkinlik ve oyun esaslı bir program olup çocuklarda dikkat, konsantrasyon, üç boyutlu düşünme, hafıza, mantık yürütme becerilerini geliştirmektedir.

Robot Atölyesi’nde ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Robot atölyesinde her çocuğun önüne bir kit konulur. Bu kitin içerisinde lego, sensör, motor, kablo vb. malzemeler ve bir kitapçık bulunmaktadır. Kitapçıkta resimlerle robotun yapılış aşamaları gösterilmektedir. Çocuk eğitmenin de yardımıyla parçaları birleştirerek çalışan robotlar yapar. Son derece güvenli bir çalışmadır, leğim vb. kullanılmaz.

Hafta sonu atölyeleriniz kaç hafta sürmektedir?

Hafta sonu atölyelerimiz güz ve bahar döneminde olmak üzere 14 haftadır.

Güz ve bahar dönemi atölyeleri birbirinin devamı kurlar halinde midir?

Robot atölyesi hariç diğer atölyeler tek kurdan oluşmaktadır. Robot atölyesine devam etmek isteyenler 2.kura katılabilmektedir.

Eğitmenlerinizin mezuniyeti nedir?

Eğitmen kadromuz fen bilimleri, matematik ya da mühendislik alanında eğitim görmüş deneyimli, dinamik, iletişimi kuvvetli gençlerden oluşmaktadır.

Deney atölyesinde fen bilgisi öğretmenleri, matematik&zeka oyunlarında matematik öğretmenleri, robot atölyesinde ise elektronik mühendisi eğitmenler görev almaktadır. Okul öncesi gruplarda eğitmenlerimiz fen ve matematik alanında eğitim almış okul öncesi öğretmenleridir.

Kış Bilim Okulu’nda ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Kış Bilim Okulu sömestre tatilinde 7-12 yaş grubu öğrencilere yönelik hazırlanan 2 haftalık paket programdır. Hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında program gerçekleşir. Program Mutfakta Bilim, Gizemli Kimya, Tasarım, Elektrik-Elektronik , Eğlenceli Matematik , Şaşırtan Fizik , Robotik, Zeka Oyunları , Origami, Kirigami olmak üzere 10 farklı atölye çalışması ve gezilerden oluşmaktadır. Haftalık katılım da mümkündür. Çocuklar bu atölyelerde hem eğleniyor hem de bilimle ilgili ilginç bilgiler öğreniyorlar.

Yaz Bilim Okulu’nda ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Program 7-12 yaş için Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında 4er haftalık 2 kurdan oluşmaktadır. Eğitim saatleri hafta içi 10.00-16.00 arasındadır. Programda Mutfakta Bilim, Gizemli Kimya, Tasarım, Elektrik-Elektronik , Eğlenceli Matematik , Şaşırtan Fizik , Robotik, Zeka Oyunları , Origami, Kirigami, Sanat Atölyeleri (resim, kil, ebru, ahşap) yer almaktadır. Bu atölyelerde çocuklar eğlenerek yeni bilgiler öğrenirken spor aktiviteleri (yüzme, ata binme, jimnastik, buz pateni) ve gezilerde de enerjilerini harcama fırsatı bulurlar.

Mucitler Atölyesi’nin başka bir şubesi var mı?

Başka şubemiz yok.

Hafta sonu atölyelerinde ücretsiz deneme atölyesi var mı?

Ücretsiz deneme atölyesi çalışmamız bulunmamaktadır.

Öğrenci hafta sonu atölyelerini kaçırdığı zaman telafisi mümkün mü?

İki gün öncesinden haber verildiği takdirde öğrencinin hakkı yanmaz. Bir sonraki döneme ya da farklı bir atölyeye katılarak telafisi sağlanır.

Okul gruplarına yönelik ne tür çalışmalar yapmaktasınız?

Okul gruplarına yönelik “Eğlenceli Deney Atölyesi” çalışması düzenlemekteyiz.

Programlarınıza katılan öğrencilere sertifika veriyor musunuz?

Programlarımıza düzenli katılan öğrencilere sertifika ve değerlendirme formu veriyoruz.


Okul gruplarına yönelik düzenlediğiniz “Eğlenceli Deney Atölyesi” çalışması hangi yaş gruplarına yönelikdir.

Etkinlik okul öncesi 3-6 yaş, ilkokul 1,2,3,4 ve ortaokul 5, 6.sınıflar olmak üzere 3 ayrı gruba yönelikdir.

Okul gruplarına yönelik düzenlediğiniz “Eğlenceli Deney Atölyesi” çalışmasını okulda mı yoksa kurumunuzda mı gerçekleştiriyorsunuz?

İki şekilde de çalışıyoruz.Ekibimiz hem okullara gidiyor, hem de kuruma öğrencilerinizi getirebiliyorsunuz.

Aynı anda kaç öğrenci etkinliğe katılabiliyor?

Öğrenciler yaklaşık 20 kişiden oluşan gruplar halinde etkinliğe katılabiliyor.

Etkinlik ne kadar sürüyor?

Her grup için yaklaşık 40-50 dakika sürüyor.

Okul olarak düzenli bir çalışma yapmak istesek en fazla kaç haftalık çalışma yapabilirsiniz?

Okul gruplarına yönelik “Eğlenceli Deney Atölyesi” çalışmamız 16 farklı paketten oluşmaktadır.

Bu çalışmalar öğrencilere ne kazandırmaktadır?

Çocuklarda gözlem yeteneği, problem çözme becerisi, sebep-sonuç ilişkisini kurma, bilimsel düşünme becerisi gelişir. Çocukların bilime merakı artar.

Etkinlik sonunda çocuklara bir hediye veriliyor mu?

Etkinlik sonunda yaptığı bir deney ya da kullandığı bir deney malzemesi çocuklara hediye edilir.

Etkinlik herhangi bir tehlike içerir mi?

Deneylerimiz güvenlidir, herhangi bir tehlike oluşturmaz.

Etkinlik ücreti nedir?

Etkinliğin ücreti aynı gün içerisinde etkinliğe katılan çocuk sayısına ve mesafeye göre değişiklik arz etmektedir. Etkinliğimiz son derece ekonomikdir.

Web Tasarım